It-valdkonna ebaõnnestunud projektid.

Me tihtipeale kuulame, kuidas siin ja seal mingi geenius sai rikkas, luues app või vidin (nagu Facebook, iPhone, jne). Aga me vähe kuulame juttu, nendest, kes ei saavutanud populaarsust. Samas, kui antud töö seoses hakkasin uurima antud teemat, selgus põhjustest on kirjutatud juba nii palju, et ma ei soovi teid tüdineda ümberkirjutamisega. Seega toon välja ainult  paar näited oma lehel.
1. Ebapiisav ettevalmistus
2. Kehv juhtimine
3. Ebapiisav dokumenteerimine ja jälgimine
4. Ebatäpsed kulude kalkulatsioonid
5. Kogenematud projektijuhid
jne...

2011 aastal algatas Google uus sotsiaalne võrgustik : Google +, mis pidi võistlema Facebookiga. Kuid 2015 aastal oli juba selge, et projekt ei jää ellu, tema populaarsus ei kasvanud, vaid langenud. Arvatavasti, projekti kinni panemisele mõjutas suured "bag"id, mille tagajarjel kasutajate konfidentsiaalsed andmed oli lekkinud. Aprillis 2019 aastal projekt oli pandud kinni.

Google Plus Dead: Google Announced The Closure Of G+ Services
https://www.mobileappdaily.com/google-closed-google-plus-services

2017 aastal kuulutas Apple välja AirPower projekti: juhtmevaba laadimine Apple'i vidinatele, kuid teavitati, et poodidesse tuleb alles 2018a. Paljudele Apple pooldajatele ootas halb uudis: AirPower ei ilmunud 2018a ega 2019a. üks põhjuseks võib arvata, nende soov teha laadija nii, et vidinad saaks panna igat pidi. 2019 aastal Apple'i teatas, et kahjuks vaatamata nende püüdlusele, ei õnnestunud luua selline vidin, kuid nad plaanivad arendada juhtmevabad laadijad edasi, kuid teismoodi. 
Apple
https://www.iguides.ru/main/gadgets/apple_ubrala_s_ofitsialnogo_sayta_upominaniya_ob_airpower/?sphrase_id=7994079

2015 aastal Apple esitab uus klaviatuuri MacBooki jaoks, mis kasutab süsteemi "buterfly".  Kaebuste tagajärjel, Apple uuendab süüstemi osaliselt 2016a. 2017aastal kaebuste esitamine suurenes ning 2018aastal Apple kuulutab klaviatuuri asendamise programm. Probleemiks oli näiteks: klahv võib jääda kinni, klahvi vajatus jääb registreerimata või registreeritakse mittu korda. Klientide õnneks, viimased MacBook mudelid sisaldavad vana mudeli scissor klaviatuuri.
https://habr.com/ru/post/415591/








https://www.cnbc.com/2018/12/10/google-shutting-down-social-network-sooner-because-of-new-security-bug.html
https://www.kp.ru/putevoditel/tekhnologii/apple-airpower/
https://habr.com/ru/post/415591/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога